Hi Goat

** Tidak menyebabkan alahan **
** Menguatkan sistem imunisasi **
** Bersifat alkali **
** Meningkatkan daya peka & tumpuan **
** Melancarkan sistem penghadaman dan usus **
** Membantu mengubati Kanser, Demam Kuning **
** Gastrik **
** Asma (Lelah), Penyakit Kulit, Ulser, Sukar Tidur dll.. **
** Mengimbangi gula dalam darah **
** Tidak sebabkan kahak **
** Awet muda **


SUSU KAMBING JUGA ADALAH SUSU TERBAIK SELEPAS SUSU IBU


Selalunya, apabila menyebut susu,kita sering membayangkan susu lembu. Walhal susu kambing lebih tinggi manfaatnya dan khasiat jika dibandingkan dengan susu lembu. Dari segi proses penghadaman, susu kambing lebih mudah dihadamkan kerana molekul lemaknya lebih kecil.


Jika dilihat dari khasiatnya, susu kambing tidak kalah dengan susu lembu. Salah satu sebab kurangnya minat untuk mengamalkan minum susu kambing adalah disebabkan tanggapan bahawa ianya boleh menyebabkan darah tinggi dan “panas”. Hakikatnya , susu kambing sebenarnya berfungsi menstabilkan tekanan darah,jantung dan banyak lagi. Tapi berapa peratus kaum muslimin seluruh dunia tahu akan manfaat susu kambing?


Susu kambing sebenarnya mengandungi kandungan gizi yang lengkap dan baik untuk kesihatan. Ianya tidak mengandungi beta-lactoglobulin iaitu penyebab alahan yang boleh menyebabkan asma,masalah pernafasan,radang telinga,infleksi kulit dan ganguan saluran pencernaan. Susu kambing mempunyai tindak balas alkali yang memberi faedah pada mereka yang mempunyai masalah asid terlalu banyak dalam perut dengan cara menapiskan asid hidroklorik perut dan melindungi membrane mucus di permukaan lapisan perut dari rosak.


Kerana kandungan khasiatnya yang sungguh menakjubkan inilah, HR Marketing dengan bangganya memperkenalkan susu kambing dalam bentuk serbuk, pertama seumpamanya dipasaran. Sungguh mudah di sediakan. Jika junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. pun mengamalkannya, mengapa tidak kita? Marilah kita hidupkan kembali SUNNAH RASULULLAH. 


FAKTA:
Penyelidikan oleh pakar-pakar pemakanan Jepun mendapati khasiat susu kambing sebenarnya 2 kali ganda daripada khasiat yang terdapat dalam susu lembu.

No comments: